Biciklom po otoku Pagu

Aktivnosti
Grad Pag ID: PG-TR-130


Biciklom po otoku Pagu

Otok Pag je savršen otok za sve generacije i razine biciklista, a najviše zbog svoje dužine, razvedenosti, i za razliku od većine jadranskih otoka, zbog svoje relativno nizinske konfiguracije.

Tako je za ljubitelje cestovnog biciklizma na raspolaganju zaista veliki broj alsfaltiranih kilometara. Za najambicioznije preporučamo  cestovnu turu cijelom dužinom otoka Paga, od Paškog mosta do Luna, što iznosi preko 60 kilometara u jednom smjeru. Vidici su zaista prekrasni, a naselja za odmor ili okrepu su česta. Treba samo izbjegavati vrijeme gustog automobilskog prometa.

Neasfaltirane biciklističke “off-road” i “mountain bike”  staze su odlično označene i još više zadivljuju krajolicima kojim prolaze. Na raspolaganju je preko 120 km takvih biciklističkih staza, u kojima se redovito izmjenjuju nevjerojatno divlji kameni predjeli s bogatim zelenim poljima te suhozidi s malim šumskim oazama. A osvježenje u obliku kupanja u čistom moru gotovo je uvijek nadohvat ruke.

Za manje ambiciozne ili obitelji s djecom, preporučujemo kraće izlete do obližnjih plaža. Svakako ne zaboraviti ponijeti sa sobom uvijek više nego dovoljno tekućine.

Zaista  je najljepše na otoku Pagu zaboraviti na automobil i prepustiti se čarima aktivnog odmora.

Biciklističke karte:

Povljana tour Pag 1 tour Pag 2 tour