Koncert Kvarteta Veljak

Događanja
Zubovići 19.07.2016 Vrijeme 20:30 sati ID: PG-TR-178


Gratis

Koncert Kvarteta Veljak

Koncert kvarteta Veljak, Zubovići 19.07.2016.

 

Bogati program „Kulturno- sportskog lita Zubovići 2016.“ nastavlja se i u srpnju. U goste nam  19. srpnja dolazi poznati Kvartet Veljak iz Rijeke. Po prvi puta u Zubovićima, Barbatima, a  i šire održava se koncert klasične glazbe koji će se odvijati u zaista jedinstvenom ambijentu, u starom dijelu Zubovića- Antonovim dvorima, među starim kamenim kućama.

Zubovići i njihovi gosti moći će uživati u djelima mnogih glazbenih stilova. Na repertoaru su Simfonija u D-duru Luke Sorkočevića, Mozartova Mala noćna muzika i Alla Turca, Mađarski ples br. 5 Johanna Brahmsa,  Šostakovićev Valcer br. 2 iz Jazz suite br. 2, svima poznati Radetzky marš Johanna Straussa te  Zigeunerweisen Pabla de Sarasatea.

Ljubitelji klasične glazbe i oni koji će to tek postati imaju jedinstvenu priliku uživati u vrhunskim djelima klasične glazbe.

Ansambl obitelji Veljak djeluje dugi niz godina. Prvi cjelovečernji koncert održali su kao trio 1998. godine u Medulinu, a 2005. pridružuje im se i najmlađi član Vid na violončelu te tako trio postaje Kvartet Veljak. Ovaj glazbeni obiteljski sastav iza sebe ima brojne koncerte i nastupe, a skladbe svih stilskih razdoblja najčešće priređuje, aranžira i sklada Valter Veljak -  akademski kontrabasist i otac violonistica Maje i Nataše i čelista Vida.

 

Pozivamo sve ljubitelje klasične glazbe da dođu u Zuboviće i uživaju u izvedbama. Ulaz  na koncert je naravno, besplatan. Nakon koncerta slijedi prigodna zakuska.

Koncert organizira Udruga Veli Škoj Zubovići, uz pomoć Centra za kulturu Grada Novalje, Grada Novalje te TZ Novalje.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Župnoj Crkvi BDM u Zubovićima.

Ivana Zubović