Clicky

Dinjiška | Apartmani Dubravka | Grad Pag | Privatni smještaj

Apartmani Dubravka

Grad Pag - Dinjiška
ID: 2828

Apartmani Dubravka

Apartmani Dubravka smješteni su u mjestu Dinjiška, udaljeni 15 metara od mora i nude smještaj u dva (2) apartmana. Najbliža plaža je šljunčana. Tijekom Vašeg boravka, domaćini će se nalaziti u kući. Internet je uključen u cijenu. Površina dvorišta iznosi 100 m2. Možete koristiti i parkira...

Detaljan opis
Odaberite odgovarajući apartman ili sobu i pošaljite direktan upit vlasniku smještaja. Bez provizije

Apartman 4+1

Apartmani Dubravka

Grad Pag - Dinjiška - Privatni smještaj
Cijene od: 79 Na noć

Detaljnije

Apartman 2+2

Apartmani Dubravka

Grad Pag - Dinjiška - Privatni smještaj
Cijene od: 57 Na noć

DetaljnijeInspiracija za vaš odmor
Zašto Dinjiška?
Ovo malo mjesto drugo je po redu na koje nailazite nakon prelaska Paškog mosta što znači da je grad Zadar još u blizini, ali da se i grad Pag nalazi na samo 10-tak km udaljenosti. Dinjiška leži na samom kraju istoimenog zaljeva dugog 8 kilometara.
Iako mjesto nije veliko, mjesta za kupanje neće vam uzmanjkati. Uz brojne male plažice tu je i nekoliko restorana koji nude jednostavne domaće specijalitete.
U okolici Dinjiške obrađuju se vinogradi i njive, tako da domaće hrane i vina ne nedostaje. Kao i u drugim mjestima na otoku Pagu stanovništvo se prije razvoja turizma ponajviše bavilo ovčarstvom koje je iznjedrilo nadaleko čuveni proizvod: paški sir. I druga poljoprivredna grana po kojoj je otok Pag poznat, a to je proizvodnja soli, također ima svoju povijest u Dinjiškoj. Ovdje je nekoć radila solana u kojoj se sol proizvodila tradicionalnim postupkom isušivanja u tzv. solinama. Soline su mali glineni bazeni pravokutnog oblika i možete ih još uvijek vidjeti ako prošetate do bivše solane.
U centru mjesta nalazi se prekrasna crkvica sv. Maura koja se prvi put spominje već sredinom 14. stoljeća.
U blizini se nalazi i ornitološki rezervat Veliko blato u kojem će nezaboravne trenutke doživjeti ljubitelji prirode, posebno oni koji uživaju u promatranju ptica (birdwatching).