U Gajcu ćete naći komforan smještaj i mir, a ipak biti blizu epicentra zbivanja

Gajac je suvremeno apartmansko naselje na sjeverozapadnom dijelu otoka, nalazi se na samo 4 km od Novalje i na 15 minuta hoda od poznate plaže Zrće. Dijeli se na Gajac i Kolanjski Gajac - mjesto je jedinstveno, ali administrativno ova dva dijela pripadaju različitim županijama - Gajac pripada ličko-senjskoj, a Kolanjski Gajac zadarskoj županiji.

Malobrojni stanovnici bavili su se prije razvoja turizma uzgojem ovaca, maslina, vina i ribarstvom. Najveći iskorak u turističku djelatnost napravljen je izgradnjom apartmanskog naselja sredinom 80-tih godina - Gajac se tada profilirao kao mjesto modernih apartmana s puno zelenila i vrtnih oaza. Postao je moderni primorski gradić s drvoredima i malenim trgovima te dugačkim i uređenim plažama uz koje se natiskala bogata i razvijena ugostiteljska ponuda kafića i restorana, kao i brojni sportski sadržaji.

Kvalitetna prometna povezanost omogućuje izlete u veća obližnja turistička mjesta, obilaske obližnjih nacionalnih parkova i otoka zadarske županije, a odlično funkcionira i lokalni transport koji možete koristiti za posjet Novalji ili odlazak na plažu Zrće.

Ljubitelji prirode bit će oduševljeni pravom poslasticom u neposrednoj blizini: mogućnošću promatranja ptica (birdwatching) u zaštićenom ornitološkom rezervatu Kolanjsko blato u čijem se močvarnom staništu gnijezde i hrane čak 163 ptičje vrste.
Gajac - Smještaj

Prikaži sav smještaj (11)