Plaža Zrće

Plaže i uvale
Novalja / Plaža Zrće ID: PG-TR-138


Plaža Zrće

Plaža Zrće je najpoznatija novaljska ali i hrvatska plaža. Proglašena je najljepšom plažom na Jadranu za 2002. godinu u akciji HTZ-a i medija "Plavi cvijet", a od 2003. godine je i nositeljica Plave zastave. 

Plaža je šljunčana i može primiti više tisuća kupača, raspolaže i velikim parkiralištem. Osim kupanja nudi i mogućnost korištenja raznih sportsko-rekreativnih i zabavnih sadržaja kao što su bungee jumping, jet-ski, parasailing, cageball ili wake-boarding.

Posebnost ove plaže su klubovi Papaya, Kalypso, Aquarius i Noa na kojima zabava traje bez prestanka, a za glazbu su zaduženi najpoznatiji svjetski d.j.-i za koje su nastupi na Zrću postali stvar prestiža i potvrda kvalitete.

Plaža Zrće je postala svjetski sinomim za ljetni zabavu i s pravom je zovu i hrvatskom Ibizom.

Papaya je tip open-air kluba, a nalazi se na na plaži Zrće samo 20 metara udaljena od mora. Postoji od 2002. godine, a prostire se na 6 terasa ukupne površine oko 3000m2. Ovdje na dnevnim i noćnim partyjima možete čuti vrhunski vocal i latino house kao i r'n'b, uz animaciju atraktivnih plesačica. Zadnjih godina ovdje su gostovala brojna velika imena elektroničke scene kao što su Armin Van Buuren, DJ Tiesto, Markus Schulz, Arno Cost, Shapeshifters i Funkerman. U klubu postoji jacuzzi bar i dva tobogana.

Aquarius se nalazi odmah do Papaye. Prostire se na 2500m2 i može primiti 3 tisuće ljudi, a partyje animiraju MC i go go plesačice. U sklopu kluba nalazi se restoran u kojem možete jesti tijekom dana i pizzerija koja radi od podneva od 6 sati ujutro. Prije nekoliko godina proglašen je najboljim europskim ljetnim klubom po izboru Mixmaga, jednog od najčitanijih časopisa o clubbingu.

Kalypso je najstariji klub na Zrću i začetnik je beach clubbinga u Hrvatskoj. Sluša se uglavnom house a plesni podiji, kao i cijeli klub, okruženi su borovim stablima koja čine atmosferu stvarno posebnom.

Klub Noa otvoren je 2011. godine prostire se na 2000m2 i smješten je na pontonu iznad samog mora. Cijeli kompleks uključuje klub s bazenom, VIP prostorom na dvije etaže, 5 šankova, vezovima za jahte i ležaljkama, te plažu na kojoj se nalaze šank, fast food, stolovi za masažu i ležaljke.