Sajam otočnih proizvoda

Gastronomija
Grad Pag / Vlašići 1 Dan ID: PG-TR-311


Sajam otočnih proizvoda

Sajam otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice" Vlašići, otok Pag, 21.7.2019. u 20.30h

U organizaciji udruge Volim Vlašići održati će se 4. Sajam otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice" u nedjelju, 21.7.2019. u Vlašićima u 20.30 sati.

Sajam je i ove godine besplatan za sve izlagače: OPG-ove, udruge, zadruge, obrte, tvrtke, kućne radinosti koji će se predstaviti svojim proizvodima, kreacijama, gastronomskom ponudom, običajima, tradicijskom i kulturnom baštinom s cijelog otoka Paga. Na Sajmu ćete moći degustirati i kupiti paški sir, vino, med, maslinovo ulje, rakiju, otočne slastice, suvenire od maslinovog drva, nakit od filcane vune, nakit i suvenire s motivima Paške čipke, čajeve, začine, magnete, prirodnu kozmetiku, gledati izradu Paške čipke, vršica od žukve te tehniku filcanja vune.

U zabavnom programu nastupaju KUD Dalmatica, bend Batarele te Škojovizija by Branko i Ivo.

U sklopu Sajma održat će se i tombola, a očekuju Vas nagrade otočnih proizvođača.

"Već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, krajem 7. mjeseca, organiziramo Sajam u Vlašićima koji okuplja velik broj izlagača i posjetitelja. Želja nam je predstaviti kulturu i tradiciju našeg otoka jer smatramo da su događanja poput Sajma usred turističke sezone izuzetno važne jer prezentiraju i promoviraju način života, otočne proizvode i proizvođače, otok kao cjelinu, gastro ponudu, kulturnu i tradicijsku baštinu što je posebni doživljaj i što se sve više traži. Želimo naglasiti da je nadasve raznolika ponuda rezultat vrijednih ruku naših otočana i da trebamo sustavno raditi na njihovoj edukaciji, promidžbi i dobivanju oznake HOP (Hrvatski otočni proizvod). Upravo ovakvi sajmovi, gastro festivali, tržnice i sl. mogu dodatno animirati lokalne proizvođače za prezentaciju i prodaju svojih proizvoda domaćim i stranim posjetiteljima, a mi na Pagu itekako imamo što za ponuditi. Otok Pag ima jako puno brendova te vrhunskih, nagrađivanih proizvoda; od paškog sira, janjetine, skute, maslinovog ulja, meda od kadulje, vina, rakije, soli...do Paške čipke i orginalnih suvenira.

Ove godine imati ćemo dosta novih izlagača, što nas jako veseli, a svima koji se još nisu prijavili poručujemo da se prijave za Sajam primaju do 15. srpnja 2019. Također, našu manifestaciju prepoznali su i podržavaju općine i gradovi te turističke zajednice s cijelog otoka, Zadarska županija i Udruga Klaster Hrvatski otočni proizvod, te im ovim putem zahvaljujemo na podršci.

Pozivamo sve sa Paga i šire, da u nedjelju, 21. srpnja dođu u Vlašiće na Sajam, uživati' će u domaćoj spizi i glazbi. Zabavljat će nas KUD Dalmatica, bend Batarele iz Paga te Branko i Ivo sa svojom orginalnom Škojovizijom. Novost je ta da smo pripremili i tombolu kako bi razveselili naše posjetitelje i osigurali im zanimljive, korisne i ukusne nagrade." - istaknula je Ana Žunić predsjednica udruge.

Zabilježite datum na kalendaru, vidimo se u Vlašićima na 4. Sajmu otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice", u nedjelju 21.7.2019. u 20.30 sati. Nima do otoka Paga... poručuju iz udruge Volim Vlašići.

Pokrovitelji Sajma su: Turistička zajednica grada Paga, Turistička zajednica Grada Novalje, Turistička zajednica općine Povljana, Grad Novalja, Grad Pag, Općina Povljana, Zadarska županija te Udruga Klaster - Hrvatski otočni proizvod-HOP.

Medijski pokrovitelji: Antena portal i radio, Radio Zadar

 

Kontakt:

Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići

mob. 091 5093383